Linkovi

Vlahović: Međunarodno priznanje Crne Gore neće biti ni dugo niti problematično


Šef crnogorske diplomatije Miodrag Vlahović izjavio je danas da međunarodno priznanje Crne Gore ukoliko postane nezavisna neće biti ni dugo niti problematično. Na konferenciji za novinare Bloka za nezavisnu Crnu Goru on je rekao da iz Brisela postoje pozitivni signali u kontekstu procesa pridruživanja i novog mandata Evropske komisije za pregovore sa Crnom Gorom.

"Niti će taj proces biti dug, problematičan, niti kompleksan. Radi se o jednostavnoj odluci i situaciji u kojoj naši evropski partneri već anas veoma dobro znaju što i kako treba da učine u toj pretpostavljenoj situaciji", rekao je Vlahović.

On je ponovio stav Vlade Crne Gore da na opredjeljenje građana da 21. maja glasaju za državnu samostalnost neće uticati eventualna činjenica ako Ratko Mladić bude izručen Hagu prije referenduma.

Blok za SCG: Projekat suverenista je projekat mržnje

Blok za zajedničku državu pobijediće na referendumu 21. maja zbog toga što je projekat zajedničke države projekat ljubavi a projekat nezavisne Crne Gore projekat mržnje, poručeno je danas sa promotivne tribine tog bloka u restoranu nikšićke Željezare.

Funkcioner Narodne stranke Dragan Šoć upitao je koliko su istinite i iskrene poruke bloka za nezavisnu Crnu Goru kada kažu "prošlost nas opominje a evropska budućnost obavezuje".

"Crngorska prošlost kaže ne svemu onome što današnja vlast u Crnoj Gori radi, a Evropska unija jasno kaže – budite zajedno i vaš put u Evropu biće lakši, bolji i brži”, kazao je Šoć.

Funkcioner Socijalističke narodne partije Božidar Milović uvjeren je da će većinska Crna Gora kazati 21. maja da će nastaviti dalje zajedno sa Srbijom.

"Neka vas ne zbunjuju procenti raznih istraživačkih kuća koje govore da blok za nezavisnost ima prednost. To su namještena i neistinita ispitivanja", kazao je Milovic.

Okupljenima se u u ime Bošnjačkog bloka obratio Šefket Krcić koji je kazao da se taj blok bori za zajedničku državu Srbije i Crne Gore.

"Danas u Sandžaku vladaju izuzetno dobri odnosi između Srba, Bošnjaka i Crnogoraca koji smatraju da je zajednička država za sve najbolje rešenje", rekao je Krcić.

On je rekao da zvanična Crna Gora njeguje maćehinski odnos prema Bošnjacima.

"Ona vodi dvostruku politiku – vani kaže da se zalaže za multietničku i multinacionalnu Crnu Goru a unutra nije tako", rekao je Krcić.

XS
SM
MD
LG