Linkovi

Jočić: Danas, sutra i narednih dana potraga za Mladićem će biti vrlo intenzivna


Vlasti u Srbji nastavili sa hapšenjem osoba koje su pomagale skrivanje generala Ratka Mladića, ali taj haški optuženik još nije uhapšen. O akciji traganja za Mladićem govorio je i ministar policije Dragan Jočić i poručio da vlast čini sve da ispuni obaveze prema Haškom tribunalu:

“Danas, sutra i narednih dana potraga će biti vrlo intenzivna, rekao je ministar Jčić i ocenio da policija čini sve da ovaj zadnji zadatak završi.“

Policija je, inače, proveravala nekoliko lokacija u Beogradu za koje se sumnja da ih je koristio, ili da ih koristi odbegli general Mladić a obavljena je i provera njegove kuće u beogradskom naselju Banovo brdo.

Portparol Drugog opštinskog suda Marina Klarić-Živković potvrdila je da su još dve osobe privedene istražnom sudiji zbog sumnje da su pomagale u skrivanju haškog begunca Ratka Mladića. Jedan od privedenih je penzionisani oficir Vojske Republike Srpske Marka Lugonja, a policija je na informativni razgovor privela i člana Srpske radikalne stranke i predsednika Udruženja estradnih umetnika Branislava Đokića, koji živi u neposrednoj blizini kuće generala Mladića.

Inače, istražni sudija Drugog opštinskog suda već je doneo rešenje o sporovođenju istrage i odredio jednomesečni pritvor Tatjani i Bojanu Vaskoviću i Borislavu Ivanoviću, osumnjičenima da su pomagali u skrivanju generala Mladića. Advokat Božo Prelević i vojni analitičar Ljubodrag Stojadinović, međutim, ocenjuju da se hapšenjem jataka zapravo odlaže hapšenje haškog begunca Ratka Mladića.

XS
SM
MD
LG