Linkovi

Danas vam predstavljamo film «The Sentinel»


Agenti američke tajne službe ujedno su i junaci i osumnjičeni u novom modernom političkom trileru, koji se odigrava unutar agencije zadužene za zaštitu predsednika i drugih visokih zvaničnika američke nacije.

Majkl Daglas tumači ulogu agenta tajne službe Pita Gerisona, veterana takpozvane P.P.D – jedinice za zaštitu predsednika, što se smatra elitnim zaduženjem u najpoštovanijoj američkoj agenciji. Kada ga osumnjiče za zaveru protiv predsednika, Gerison, koji je navikao da bude lovac, postaje plen, a juri njegov dugogodišnji kolega i rival, koga igra Kifer Saterlend. Gerison je možda uradio nešto što se čini sumnjivim, ali insistira da nije kriv i da će potera za njim samo odvući pažnju agencije od pravog zločinca.

Najveći broj detalja iz filma potiče iz romana, koji je napisao bivši agent tajne službe Džerald Petijević, dok je drugi agent u penziji, Geri Kejvis, kao tehnički savetnik na snimanju, pomogao svojim iskustvom iz jedinice za zaštitu predsednika. «THE SENTINEL» je, međutim, snimljen bez direktne saradnje sa tajnom službom, jer se u zapletu pominje da unutar agencije postoji izdajnik. Uprkos tome, Daglas, koji je i producent filma, veruje da film prikazuje službu i njene agente u vrlo pozitivnom svetlu:

«Ovaj žanr je, u najmanju ruku, do sada dosta obrađivan i samo je pitanje koliko dobro je posao obavljen. Tako da mislim da je ovo verovatno najbolje i najtačnije predstavljanje onoga što tajna služba u stvari radi. Mislim da takvo verno predstavljanje zaista pravi razliku, jer svi, počev od statista i dalje redom, razumeju šta bi trebalo da rade».

Iva Longorija tumači ulogu agenta početnika Džil Marin, koja je tek završila akademiju, i iznenada se nađe između dvojice svojih kolega koji pokušavaju da razotkriju zaveru.

«Ona je veoma ozbiljna. Ne želi da napreduje zahvaljujući svom dobrom izgledu, već želi da je ljudi poštuju zbog njenih sposobnosti i veštine. I vrlo je ambiciozna. Ja to baš poštujem».

Iako je «THE SENTINEL» triler čija je osnovna namena da zabavi ljubitelje sedme umetnosti, zvezda i producent filma, Majkl Daglas, kaže da su glumci i ekipa filma tokom snimanja obnovili osećaj divljenja prema pravoj tajnoj službi.

Pored Daglasa, Saterlenda i Longorije u jednoj od vodećih uloga pojavljuje se Kim Bejsindžer, koja igra Prvu damu SAD. Scenario je adaptirao Džordž Nolfi, a reditelj je Klark Džonson, kome je to rediteljski debi na velikom platnu.

XS
SM
MD
LG