Linkovi

Tajna istraga o jatacima


Advokat osumnjičenih za skrivanje Ratka Mladića potvrdio da je im je određen jednomesečni pritvor. Istraga službena tajna.

Advokat penzionisanog pilota Vojske Srbije i Crne Gore Stanka Ristića i njegovog sina Predraga, osumnjičenih za skrivanje Ratka Mladića, potvrdio da je im je određen jednomesečni pritvor i da je istraga proglašena za službenu tajnu.

Advokat Milomir Šalić izjavio je da je podneo žalbu na sprovođenje istrage i rešenje o pritvoru protiv njegovih klijenata i da više ništa ne može da kaže o israzi jer je ona proglašena službenom tajnom. Beogradski mediji tvrde da su operativci Bezbednosno-informativne agencije i policije utvrdili da je jedan od jataka kontaktirao s haškim optuženikom Ratkom Mladićem 24. decembra 2005. Taj kontakt je, kako tvrde pojedini mediji, ostvario Jovo Đogo, pukovnik Vojske Republike Srpske i pripadnik Mladićevog obezbeđenja. Međutim, njegov advokat Đorđe Kalanj tvrdi da se neko u slučaju Ratka Mladića služi dezinformacijama i ovu informaciju komentariše kao poluistinu. rIz izvora bliskih istrazi saznaje se takođe da su Jovo Đogo i Stanko Ristić osumnjičeni da su, između ostalog, u Beogradu iznajmljivali stanove u kojima se krio Ratko Mladić.

Profesor Fakulteta civilne odbrane Zoran Dragišić tvrdi da, ukoliko je verodostojna vest o kontaktima jataka sa Ratkom Mladićem, to može biti dragocen putokaz za brzo hapšenje ovog haškog begunca. Nadam se da je sve to uvod u hapšenje generala Mladića, rekao je profesor Dragišić i izrazio uverenje da će ta stvar biti rešena u predviđenom roku.


XS
SM
MD
LG