Linkovi

Otpremnine u Dženeral Motorsu dostižu i 140 hiljada dolara


Korporacija “Dženeral motors” je ustalasala autoindustriju kada je objavila da je sa sindikatima postigla dogovor o gašenju više od 30 hiljada radnih mesta. Pokušavajući da izbegne bankrotstvo, “Dženeral motors” članovima sidikata nudi povlastice - da bi smanjio troškove.

Najveći proizvođač automobila na svetu - Dženeral Motros i firma Delfi, njegov dobavljač, nadaju se da će uspeti da ubede svoje radnike, članove sindikata, da krenu u prevremenu penziju, nudeći im jednokratnu finansijsku pomoć koja može da dosegne čak 140 hiljada dolara. Novinar Detroit Njuza, Danijel Hauvi kaže da čak 126 hiljada zaposlenih ispunjava uslove za dobijanje otpremnine.

“Na desetine hiljada radnika Dži-Ema i Delfija će najverovatnije prihvatiti ovu ponudu.”

Prema sporazumu, radnici koji imaji 30 godina staža, imaju prava na punu penziju, kao i otpremninu od 35 hiljada dolara. Oni koji imaju preko 10 godina staža neće dobiti prenziju, ali će im otpremnina iznositi 140 hiljada dolara. Očekuje se da će ovaj plan Dži-Em I Delfi koštati oko dve milijarde dolara, a analitičari ukazju da će kompanije te troškove nadoknaditi kroz manju cenu rada, koja sada dostiže čak 65 dolara na sat.

“Ovaj trošak bi trebao da bude nadoknađen već u roku od godinu dana. Cela matematika radi u korist korporacija.” – naglašava Haui.

Dži-Em je prošle godine imao gubitke od preko 10 milijardi dolara, a prinuđen je da do 2008. eliminiše 30 hiljada radnih mesta da nebi bankrotirao. Korporacija je već u procesu restrukturiranja, koje predviđa gašenje čak 9 proizvodnih postrojenja i za million smanjenje broja proizvedenih vozila. Analitičar Džon Čelindžer napominje da sporazum predstavlja kraj jedne ere, kada je Dži-Em zapošljavao čak pola miliona ljudi.

“Sporazum je dokaz da su obe strane shvatile da je došlo do fundamentalnih promena u auto-industriji I da moraju da se prilagođavaju.”

Promene o kojima govori Čelindžer se vide u brzom rastu stranih proizvođača , koji su svoje pogone otvorili u SAD. Uprkos padu proizvodnje međuameričkim auto-kompanijama, broj zaposlenih u auto-industriji postojano raste još od 1990-e.

XS
SM
MD
LG