Linkovi

Nova kompilacija hitova legendarnog džez trubača Luisa Armstronga


Uoči 105. godišnjice rodjenja legendarnog džez trubača Luisa Armstronga, kasnije ove godine, muzička izdavačka kuća Verv izdala je novu kompilaciju njegovih najznačajnijih numera.

Kada je kompanija Verv pokrenula svoju, takozvanu ”Definitivnu kolekciju,“ nije bilo sumnje da će ona obuhvatiti i oca modernog džeza, Luisa Armstronga. Zahvaljujući bogatoj Armstrongovoj zaostavštini vokalnih i instrumentalnih snimaka producenti su imali širok izbor. Kompilacija sadrži Sačmove snimke sa šest različitih orketara, pored njegovih čuvenih bendova Hos Seven i Dixieland Seven.

Armstrongova kompilacija obuhvata snimke napravljene izmedju 1938. i 1968. godine, odnosno kada je Armstrong već bio stekao svetsku slavu. Prethodni hit, Ain’t Misbehavin’, snimio je kada je imao 31 godinu. Trideset godina kasnije, u Nevadi, sa orkestrom Ol stars, snimio je ovaj - Dream A Little Dream Of Me:

Luis Armstrong ubraja se u najveće svetske estradne zvezde svih vremena i bio je poznat po apsolutnoj kontroli situacije kada bi se našao na sceni. Njegov kompozitorski rad je manje poznat, kao što je njegova kompozicija Someday, koju je snimio sa bendom Komanders:

Ni jedna definitivna kolekcija Luisa Armstronga ne bi bila potpuna bez njegovog megahita Hello Dolly. U svojoj 64. godini Armstrong je bio najstariji muzičar koji je tom pesmom izbio u vrh liste najpopularnijih. 105. godišnjica njegovog rodjenja pada 4. avgusta. Luis Armstrong umro je 1971. godine, u svom domu u Kvinsu, jednoj od njujorških opština.

XS
SM
MD
LG