Linkovi

Bulatović razgovarao sa Solanom


Lider Socijalističke narodne partije Crne Gore, Predrag Bulatović, razgovarao je u Briselu sa visokim predstavnikom EU, Havijerom Solanom, kojem je prenio uvjerenje da će na skorom referendumu u Crnoj Gori pobijediti opcija za zajedničku državu i zatražio da se nakon 21. maja Evropska unija angažuje na oživljavanju, od strane aktuelne vlasti u podgorici, "zanemarane" Ustavne povelje.

Lider crnogorske opozicije je sa visokim predstavnikom EU razmijenio mišljenja o skorom referendumu, gdje se, gledišta dvije strane unekoliko razlikuju - Brisel je za to da se već sada, bez obzira na ishod referenduma, počne sa razgovorom o budućim odnosima Beograda i Podgorice, dok prvi čovjek Socijalističke narodne partije Crne Gore, Predrag Bulatović, vjeruje da za naglašene razgovore dvije repubike nema potrebe.

"Rekao sam Solani da do referenduma uopšte nije potrebno, po mom i mišljenju bloka koji predstavljam, podsticati razgovore vlasti u Podgorici i Beogradu o postreferendumskom procesu", kazao je lider SNP-a.

Gost iz Podgorice je uvjeren da referendum neće donijeti političku nestabilnost. Donijeće, po njemu, period stabilnosti i smjenu vlasti.

Na pitanje da li će opozicija priznati pobjedu zagovornika nezavisnosti, ako to pokažu referendumski rezultati, Bulatović kaže:

“Postavljate mi pitanje o nečemu što ne vjerujem da će se desiti. Ali evo ja sam tu u Briselu, u sjedištu EU. Kakav bih to političar koji pretenduje da bude evropski političar ja bio, kada ne bih poštovao zakon. Poštovaću zakon”, kaže Bulatović.

Sa evropske strane je još jednom potvrdjeno - za Brisel su pravila refrenduma vrlo jasna: zakon treba poštovati i nema prostora za bilo kakve "sive zone"-

Portparol visokog predstavnika EU Kristina Galjak kaže:

"Za na ne postoje nikakve "sive zone'. Slovo zakona je jasno, i treba ga primjeniti u cjelosti, u svim dijelovima. Zbog toga nema prostora da uopšte razmišljamo da li je odredjeni nivo postignut ili ne. Za nas je zakon jasan i treba da se poštuje".

Povezani članci

XS
SM
MD
LG