Linkovi

U Srbiji obeležena trogodišnjica ubistva Zorana Đinđića


Povodom zahteva Miloševićevih pristalica, mediji javljaju da predsednik Srbije Boris Tadić neće abolirati članove najuže porodice preminulog Slobodana Miloševića. Iz dobro obaveštenih krugova saznaje se da u kabinet predsednika Republike nije stigao nikakav zahtev za aboliciju članova Miloševićeve porodice koji bi, navodno trebalo da dođu u Srbiju ukoliko odluče da Slobodan Milošević bude sahranjen u Srbiji.

Inače, predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić, funkcioneri te stranke i hiljade građana u Beogradu i mnogim gradovima u Srbiji na trogodišnjicu ubistva polaganjem cveća i paljenjem sveća odali su poštu ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću. Na ulazu u zgradu Vlade gde je Đinđić ubijen, vence su položili premijer Vojislav Koštunica i članovi njegovog kabineta i bivši premijer Zoran Živković sa ministrima.

Živković je posle polaganja venca novinarima izjavio da se Srbija tri godine posle ubistva Zorana Đinđića nalazi tamo gde je bila tri godine pre njegovog dolaska na vlast i da su i problemi isti kao pre tri-četiri godine. Trogodišnjica ubistva prvog demokratski izabranog premijera Srbije Zorana Đinđića obeležena je i akademijom u centru Sava kojoj su, pored članova njegove porodice, fumkcionera stranke, njegovih ministara prisustvovali i građani iz mnogih gradova Srbije.

XS
SM
MD
LG