Linkovi

Dumars: Darko je znao da će teško dobiti priliku u Detroitu


Dan posle trejda, koji je bez obzira na to da u njemu nije učestvovala nijedna velika zvezda NBA lige, privukao priličnu pažnju američkih sportskih medija, generalni menadžer Detroit Pistonsa obratio se javnosti na konferenciji za novinare. Prema tumačenju američkih kolega, Džo Dumars je bio "dovoljno veliki čovek da prizna da je pogrešio".

Čovek koji je u junu 2003. Darka Miličića izabrao kao drugog pika na draftu rekao je da eksperiment nije uspeo. Miličić je preko svog menadžera Marka Kornštajna, pre skoro tri nedelje tražio trejd, a Dumars je imao slično viđenje situacije.

"Večerali smo veče pre utakmice sa Netsima i rekao mi je da Darko oseća da je vreme da ide, da je svestan kvaliteta ovog tima i da pored Rašida, Bena i Mekdajsa neće dobiti priliku u Detroitu", rekao je Dumars na konferenciji za novinare.

Dumars je istakao da nikad, ni od Lerija Brauna, niti od Flipa Saundersa, nije tražio da po svaku cenu da minutažu Miličiću ili bilo kom drugom igraču.

"Gubite kredibilitet kod trenera i u pokušaju da izgradite nešto u svom okruženju kada uradite tako nešto".

Prvi operativac Pistonsa na kraju je istakao da se ne plaši grešaka.

"To je jedini način da budeš dobar u nečemu, ako si spreman da rizikuješ i vidiš da li nešto ide ili ne. Ako ne uspe, ja ću biti prvi koji će podići ruku i reći da nije uspelo", zaključio je Dumars.

Miličić je trenutno na odmoru u Majamiju, a svom novom timu treba da se javi tek u ponedeljak, kada košarkaši Orlanda putuju u Klivlend.

XS
SM
MD
LG