Linkovi

Demokrate u odgovoru optužuju Buša da loše upravlja zemljom


U odgovoru opozicije, guverner Virdžinije Tim Kejn optužio je Bušovu administarciju da je "lošim rešenjima i menadžmentom" pokazala da ne može da obavlja svoju osnovnu dužnost - da služi američkom narodu.

Kejn je rekao, da s druge strane, administracije američkih država funkcionišu bolje, jer - između ostalog -predstavnici obe stranke sarađuju na dobrobit stanovništva.

Guverner Kejn je optužio administarciju da je konstantno uvećavala budžetski deficit i u tom kontekstu, posebno je kritikovao predsednikovu inicijativu permanetnog produžetka poreskih olakšica koje su privremeno uvedene 2001. godine.

Kejn je rekao da je deficit ugrozio rekonstrukciju područja postradalog u udaru uragana Katrina, ali i uspešno vođenje rata u Iraku. Optužio je predsednika da vojnicima koji se bore u Iraku nije obezbedio adekvatnu opremu.

Guverner Viurdžinije takođe je oštro kritikovao administarciju zbog načina na koji reguliše zdravstveno osiguranje, rekavši da je loše planirano. Kejn je rekao da demokrate širom SAD predvode reforme u oblastima poput energetike i etičnosti zakonodavaca.

XS
SM
MD
LG