Linkovi

Godina psa donosi mir ali i prirodne katastrofe


Mnoge zemlje dalekog istoka proslavljaju u 29. januar početak nove godine po lunarnom kalendaru. Nastupajuća godina psa biće uglavnom pozitivna ali ne bez prirodnih katastrofa, tvrde kineski stručnjaci za horoskop.

Po kineskom horoskopu, pas je najpozitivniji znak -- pošten i direktan. Očekuje se da kao takav donese 2006. pravdu i harmoniju. Po kineskom horoskopu, pored dvanaest znakova koji se smenjuju godišnje, smenjuje se i dominacija pet elemenata - vatre, vode, vetra, zemlje i drveta, a ova je godina u znaku vatre. Kineski stručnjaci za horoskop predvidjaju da će u godini koja je u znaku psa a pod dominacijom vatre svetski lideri verovatno biti u stanju da zaustave dugoročne konflikte. Prema mišljenju hongkongškog majstora ”horoskopskog zanata,“ Rejmonda Loa, nastupajuća godina psa biće dobra za sve industrije koje imaju veze sa vatrom i drvetom.

Drvo ima veze sa puno potrošačkih proizvoda - od teksitla, preko knjiga, do nameštaja; a što se vatre tiče -- tu su energetski sektor, nafta, berza -- kaže Lo.

Takdoje predvidja da će u 2006. trpeti poslovi vezani za element zemlje -- nekretnine, metalna industrija, rudarstvo. Negativan aspekat godine psa su prirodne katastrofe, te Lo očekuje zemljotrese, odrone zemljišta i vulkanske erupcije ali najavljuje i povećanu duhovnost širom sveta. Rodjenima u znaku zmaja, psa i koze poručuje da im predstoji godina izazova, a onima rodjenim u znaku zeca, tigra i konja predvidja 12 meseci mira i harmonije.

XS
SM
MD
LG