Linkovi

Samo u Americi: Rent-a-muž


Izraz ”rent-a-kar“ u celom svetu znači iznajmljivanje automobila. Ali i Americi još mnogo biznisa čiji nazivi počinju sa rent-a... rent-a-bike za iznajmljivanje bicikala, rent-a-phone za iznajmljivanje telefona, rent-a-geek za iznajmljivanje kompjuteraša... Američke žene sada mogu da se obrate i firmi rent-a-husband, ako im treba da iznajme muža.

Uprkos onome što ste pomislili, ovi muževi za iznajmljivanje ne rade BAŠ SVE što rade pravi supruzi. Oni vam neće plaćati račune, niti će vam doći u kupatilo da vam sipaju mirišljavu so u vodu... Rent-a-husband će doći da vam obavi poslove koje vaš pravi muž nikako da stigne da uradi.

Za oko 20 dolara na sat okrečiće vam trpezariju, popraviti neispravnu lampu ili odneti kofere u ostavu. Na ideju o muževima za iznajmljivanje došao je izvesni Kejl Voren, gradjevinski radnik iz države Mejn, kada je posle jedne ozbiljne saobraćajne nesreće ostao bez posla i bez kuće.

A sada ima toliko razradjen biznis da ga televizijske stanice redovno pozivaju na jutarnja ćaskanja kako bi gledaocima davao uputstva za kućne popravke. Franšize njegove firme, koje je prodao širom Amerike, nude zainteresovanima privremene muževe koji ne samo što znaju sve da urade, već garantuju da će ostati u dobrom raspoloženju kolikogod da ih gnjavite sa zahtevima.

Nema sumnje da ovog trenutka neki preduzimljivi Amerikanci već smišljaju razne slične ideje: iznajmite partnera za ples, ili iznajmite razgovorljivu osobu da vam pravi društvo za večerom, ili - kako je jedna žena sa uzdahom poželela - nekoga ko će da je sa pažnjom sluša.

XS
SM
MD
LG