Linkovi

Torino se priprema za zimske olimpijske igre koje počinju 10. februra


Torino se priprema za zimske olimpijske igre koje počinju 10. februra i gradske vlasti izražavaju uverenje da će posao biti završen na vreme. Obezbedjenje je spremno, a nedostatak snega neće omesti nadmetanje.

Na planinama oko Torina ima malo snega -- nebo je već nedeljama jasno, bez oblačka. Medjutim, niko ne izgleda zabrinut zbog toga jer snega ima dovoljno tamo gde će se takmičenja održavati. U samom gradu, rad je u progresu na mnogim ulicama i trgovima i mada sve još nije završeno, četiri nedelje pre otvaranja olimpijskih igara, gradonačelnik je zadovoljan.

“ Da,Torino je spreman; spreman je za olimpijadu, kao i za period posle olimpijskih igara.”

Gradjani moraju da se prilagode poremećom saobraćaju i užurbanim gradjevinskim radovima, ali treba imati na umu da će olimpiske igre privući veliki broj turista, a to znači i otvaranje mnogo novih radnih mesta. U Torinu će biti zavedene oštre bezbednosne mere: 9000 policajaca će biti razmešteno, a uspostavljena je i specijalizovana nacionalna bezbednosna mreža. Mada gradski oci kažu da nema nagoveštaja da se spremaju terorističke zavere tokom olimpijade, ništa ne prepuštaju slučajnosti. Ipak, neki gradjani kažu da, za svaki slučaj, neće prisustvovati svečanosti otvaranja zimskih igara.

XS
SM
MD
LG