Linkovi

Pol Enka snimio hitove osamdesetih


Veliki orkestar, sving i muzika za opuštanje - nisu koncepti koje biste doveli u vezu sa Bilijem Ajdolom ili grupom Van Hejlen. Medjutim, idol tinejdžerki iz 50-ih godina, Pol Enka, obradio je hitove rok zvezda 80-ih na svom albumu «Rock Swings».

Izbor pesama je sasvim neobičan. U novim aranžmanima sada možete čuti Van Hejlenov «Jump», «Eyes Without a Face» - Bilija Ajdola ali i balade kao što su «Hello» Lajonela Ričija, i «Tears from Heaven» Erika Kleptona, kao i «Everybody Hurts» grupe R.E.M.

Enka je takodje obradio «grandž» himnu - Nirvanin «Smells Like Teen Spirit», i «Wonderwall» britanskog benda «Oasis». Rezultat je takav da je Enka ponovo u centru pažnje. Časopis «Roling Stoun» nazvao je njegov «Rock Swings» albumom koji će postati deo muzičke kolekcije mnogih današnjih studenata.

Pol Enka, koji se proslavio pesmom «Dajana» iz 1957 godine, u šou biznisu je već više od 45 godina. I danas nastupa u severnoameričkim i medjunarodnim kazinima i klubovima, a na turneji je sa svojim bendom u proseku 35 nedelja godišnje.

XS
SM
MD
LG