Linkovi

Muzičar Džejson Mraz gost Glasa Amerike u programu Border


Sve popularniji mladi muzičar Džejson Mraz, koji je ove godine objavio svoj drugi album «Mr A-Z» - svoju američku turneju završio je u Vašingtonu. On je bio gost našeg kolege Lerija Londona, u programu Glasa Amerike - BORDER CROSSINGS.

Tekstopisac i muzičar Džejson Mraz odrastao je u gradu Mechanicsville u Virdžiniji gde je postao ljubitelj Dejv Metjuz benda i lokalnih muzičara. Za njegovu karijeru važna su dva grada – Njujork gde je svirao na ulicama i u metrou, i San Dijego gde se jedna turistička poseta pretvorila u sedmogodišnji boravak – a gde je svirao po lokalnim klubovima i kafeima. Njegov debi album Waiting for my rocket to come, objavljen u novembru 2002, bio je mešavina kantrija, roka, sa elementima džeza i promenama ritma karakterističnim za hip hop.

Pesma koju smo upravo čuli je zapravo oda Mrazovom prijatelju koji je, uprkos tome što je oboleo od kancera kostiju, zadržao opuštenost i optimizam, i kasnije se uspešno oporavio od bolesti. Mraz kaže da su mu bliski ljudi inspiracija za svaku od pesama. «U svakoj osobi koju poznajem po jedna priča, njihova iskustva, lekcije koje su naučili, greške koje su načinili, i to treba da se zabeleži i deli sa drugima. Bez takve stvarne inspiracije pesme bi bile veštačke» kaže Džejson Mraz.

Posle koncertnog izdanja Tonight, Not Again, on je u julu 2005. objavio drugi studijski album Mr A-Z, u čijem se naslovu poigrao sa sopstvenim prezimenom. Producent albuma je u Stiv Lilivajt, koji je proglašen za producenta godine za albume U2 i upravo – Džejsona Mraza.

XS
SM
MD
LG