Linkovi

Veliki trijumf vašingtonskih Redskinsa


«Igra našeg života» - to je naslov preko cele prve stranice sportskog dela ovdašnjeg «Posta» i to je, najkraće, ocena jučerašnjeg susreta tradicionalnih rivala «Redskinsa» i «Kauboja» iz Dalasa. Rivalitet je ovog puta bio tim veći, ukoliko je uopšte moguć neki dodatni rivalitet između ova dva tima, jer je u igri i učešće u plej ofu, za koji «Redskinsi», posle treće uzastopne pobede, imaju čak vrlo dobre šanse. I najvatrenijim navijačima je bilo teško da zamisle pobedu od 35 : 7, s obzirom da je u istoriji susreta ova dva tima, rekordna razlika od 27 poena postignuta davno - dva puta.

SOLIDNE ŠANSE ZA PLEJ OF

Kvoterbek Mark Brunel, pred kraj svoje trinaeste sezone u ligi, prvi put je bacio loptu za četiri tač dauna i bez jedne presečene lopte doveo svoj tim do trijumfa. «Redskinsi» su u poluvremenu vodili sa 28 : 0, tokom treće četvrtine poveli i sa 35 : 0, tako da je samo kratkotrajno opuštanje omogućilo potpuno rastrojenim gostima iz Teksasa da ne izgube sa nulom. S obzirom da dva jučerašnja rivala igraju u istoj grupi i sastaju se dva puta u regularnom delu sezone, ovo je bio prvi put posle deset godina da su «Redskinsi» pobedili u oba susreta.

Naravno, posle jučerašnjeg trijumfa, porasle su i ambicije i tima i navijača. Sada se prave i kombinacije, među kojima je i veoma ambiciozno osvajanje prvog mesta u diviziji. Ništa nije nedostupno!? Ako njujorški «Džajentsi» izgube obe preostale utakmice, a «Redskinsi» obe dobiju, direktno će se kao prvi u grupi plasirati u plej of. To je moguće, ali ne i verovatno, tako da su realnije računice koje se oslanjaju na bolji skor sa rivalima u preostale tri divizije Nacionalne konferencije, među kojima su «Redskinsi», od ukupno osam timova koji ulaze u plej of, u ovom trenutku šesti, pri čemu u sledećem kolu dočekuju upravo rivale iz Njujorka, dok u poslednjoj utaklmici regulrnog dela odlaze u Filadelfiju.

Prvi poraz Koltsa posle 14 nedelja

Još jedna utakmica je juče bila u središtu pažnje, s obzirom na pitanje koje se postavljalo već 14 nedjelja: da li će jedan tim završiti regularni deo bez poraza. To se u istoriji lige dogodilo samo jednom i posle jučerašnjeg kola, izvesno je da se ove godine neće ponoviti. Posle 13 uzastopnih pobeda, «Koltsi» iz Indijanapolisa su iznenadili svoje navijače i na svom terenu izgubili od gostiju iz San Dijega, koji su sjajno odigrali utakmicu od početka do kraja. «Čardžersi» su poveli sa 16 : 0, zatim nakratko izgubili vođstvo, kada su domaći – kako je izgledalo – konačno zaigrali kako treba i poveli sa 17 : 16, da bi se utakmica završila fild golom i još jednim iznenadnim tačdaunom, odnosno 26 : 17 za ekipu iz San Dijega, koju inače vodi Marti Šotenhajmer, bivši trener «Redskinsa», koga smo pominjali i pre četiri nedelje, kada su «Čardžersi» pobedili u sred Vašingtona i sveli izglede domaćih na plej of – kako je u tom trenutku izgledalo - na minimum.

XS
SM
MD
LG