Linkovi

U Crnoj Gori na pomolu nova koalicija


Naime, lider Socijalističke narodne partije Predrag Bulatović i izvršni direktor Grupe za promjene Nebojša Medojević razgovarali su u Podgorici o aktuelnoj političkoj situaciji, kao i mogućim modalitetima participacije predstavnika Evropske unije u unutarcrnogorskom dijalogu, što se tumači kao početak stvaranja novog bloka protiv Đukanovićeve vlasti.

Iako ovaj susret za crnogorsku javnost predstavlja iznenađenje zbog programske suprotstavljenosti dviju političkih organizacija, Predrag Bulatović je kazao da SNP i GZP imaju u kontinuitetu konstruktivnu saradnju.

Osim o evropskim integracijama i principima primjene evropskih preporuka i standarda u Crnoj Gori, razgovarali smo i o pitanjima privatizacije privrede o čemu dijelimo isto mišljenje, kazao je Bulatović.

Medojević je ukazao da postoji mnogo dodirnih tačaka te NVO i najjače crnogorske opozicione partije.

"To se, prije svega, odnosi na kritiku pljačkaške privatizacije, kritiku vlasti zbog brojnih nerasvijetljenih ubistava i drugih anomalija karakterističnih za Crnu Goru", kazao je on.
A iz vladajuće Demokratske partije socijalista ocijenjeno je da je Predragu Bulatoviću i Nebojši Medojeviću samo nedostajala Isidora Bjelica pa da, kako su naveli, politički cirkus bude potpun.

"O evropskim integracijama su pričali lider političke partije koja je samo prije nekoliko godina osudila evropske čelnike na dugogodišnje robije i lider nevladine organizacije koji već godinama skuplja hrabrosat da uđe u politiku", kazao je portparol DPS-a Predrag Sekulić.

Prema njegovim riječima, dok su oni ogovarali vlast, DPS je ubjedljivo pobijedila na izborima u crnogorskoj prijestonici.

Naime, koalicija Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije imaće većinu u opštinskom parlamentu, dok je njen predstavnik Milo Janković novi gradonačelnik Cetinja. To je rezultat jučerašnjih izbora u ovom gradu u kome je Đukanovićeva koalicija ubjedljivom pobjedom preuzela vlast od Liberalnog saveza i koalicije prosrpskih stranaka.

I dok iz SNP tvrde da su cetinjski izbori pokazali da nakon 15 godina od uvođenja višestranačja u Crnoj Gori nema ni govora o slobodi izjašnjavanja građana, predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić smatra da je Cetinje pokazalo da je spremno da vodi Crnu Goru u nezavisnost, kao i da oni koji su krenuli protiv Crne Gore ne mogu imati uporište u tom gradu.XS
SM
MD
LG