Linkovi

Italijanski zvaničnici navode da terorizam predstavlja pretnju za Olimpijadu


Ministar unutrašnjih poslova Italije, Djuzepe Pisanu, izneo je u parlamentu podatke o novim anti-terorističkim merama koje je Italija preduzela ovog leta. On je upozorio da je teroristički napad još uvek moguć u Italiji i da bi predstojeća Zimska Olimpijada mogla biti meta.

Ministar unutrašnjih poslova Djuzepe Pisanu je juče izjavio u parlamentu da u Italiji još uvek vlada opasnost od terorističkih napada i da pretnje upućene toj zemlji putem interneta imaju za cilj da u povećaju strah. Ministar Pisanu je osvrnuo na nove anti-terorističke mere koje je Italija usvojila tokom leta, rekavši da bi februarska Olimpijada u Turinu mogla biti meta napada.

On je pružio uveravanja parlamentu da je pripremljen sveobuhvatni plan za javnu bezbednost na predstojećoj zimskoj Olimpijadi i da se tim planom obezbedjuje 9000 policajaca, kao i Nacionalni informativni centar povezan sa policijskim i obaveštajnim službama.

Ministar Pisanu je ipak upozorio da je Olimpijada, koja se vremenski poklapa sa izbornom kampanjom u Italiji, od velikog interesa za terorističke organizacije. Tokom tri meseca od usvajanja novih anti-terorističkih mera, 20 stranaca je proglašeno opasnim za javnu bezbednost i stoga proterano iz Italije, a uhapšeno je preko 200 osoba osumnjičenih za terorizam.

XS
SM
MD
LG