Linkovi

TV u Americi trebalo bi da u bliskoj budućnosti doživi dramatične promene


Štaviše, poslednja inovacija u okviru video revolucije već je stigla. Svetski lider kada je reč o interaktivnim uslugama, kompanija «America Online», saopštila je da korisnicima nudi mogućnost da gledaju popularne stare TV serije na svojim računarima.

Prema dogovoru koji je objavljen 14. novembar 2005, «America Online» besplatno će na mreži imati u ponudi na hiljade epizoda, desetina starih TV serija, kao što su Welcome Back Kotter, Growing Pains ili Who's the Boss.

Pored toga, korisnici će moći da naručuju sve više i više novih serija. Prošle nedelje, CBS i NBC su saopštili da će početi da prodaju svoje novi serije za 99 centi po epizodi putem kablovske i satelitske televizije. A tu je i DVD on-demand.

Lanac robnih kuća Wal-Mart navodno pregovara sa holivudskim studijima oko postavljanja kioska na kojim bi potrošači mogli da download-uju filmove koje žele direktno na disk. Prošlog meseca, ABC je bio u centru pažnje zbog dogovora sa kompanijom «Apple» da dopusti fanovima da na svoj I-Pod učitavaju popularne serije, kao što je recimo Desperate Housewives.

Postavlja se pitanje koliko daleko može da ide sve to? Da li to znači da uskoro više niko neće u tačno određeno vreme sedeti ispred starog dobrog televizora, kako bi pratio svoju omiljenu seriju.

XS
SM
MD
LG