Linkovi

Hapšenje žene bombaša u Amanu dominira naslovnim stranama u američkoj štampi


Hapšenje žene bombaša u Amanu i njeno priznanje o neuspelom učešću u terorističkom napadu dominira svim naslovnim stranama u današnjoj američkoj štampi.

Mnogi listovi ističu iračko poreklo svih bombaša u tom napadu. Medju unutrašnjim temama nema dominantne pa listovi donose niz različitih izveštaja, od opadanja ugleda velikih farmaceutskih firmi do problema sa prijemom digitalne televizije.

Kako piše Dalas morning njuz, rat rečima izmedju Bele kuće i demokratske opozicije nastavlja se nesmanjenom žestinom. Govoreći u Dalasu, u Teksasu, demokratski senator Džo Bajden rekao je da će istorija oštro suditi predsedniku Bušu zbog propuštenih prilika da ujedini zemlju i svet. S druge strane, piše list, republikanski senatori i drugi funkcioneri branili su Bušovu odluku da udje u rat sa Irakom, rekavši da su mnogi koji ga danas kritikuju podržavali taj rat.

Veliki proizvodjači lekova beleže pad prodaje zajedno sa padom svog imidža, piše Njujork tajms. Kao rezultat toga, kaže taj list, mnogi su počeli da otpuštaju zaposlene i smanjuju budžete za istraživanja. Istovremeno, nastavlja Njujork tajms, kompanije za zdravstveno osiguranje pokušavaju da ubede osiguranike da se vrate starim, proverenim lekovima umesto što kupuju nove i skuplje.

List Baltimor san beleži da američki avioprevoznici, u svetlu sve dubljih finansijskih teškoća, nastoje da na neobične načine smanje gubitke, koji bi ove godine mogli da dostignu 10 milijardi dolara. Na primer, kaže list, domaća kompanija ErTran reorganizovala je ukrcavanje putnika u svoje avione kako bi uštedela nekoliko minuta i tako povećala efikasnost. Uz to, podstiče se kupovina karata preko interneta, čekiranje na kioscima na ulazu u aerodrom, pa čak i ukidanje numeracije mesta u avionima.

XS
SM
MD
LG