Linkovi

Večeras počinje 60. NBA sezona, Stojaković protiv Hornetsa


Utakmicom Filadelfija – Milvoki, večeras počinje jubilarna 60. NBA sezona. Prema procenama ovdašnjih stručnjaka prvi favorit trebalo bi da bude branilac titule San Antonio, koji je sačuvao tim od prošle godine i još se pojačao, pre svih Majklom Finlijem. Među ostalim kandidatima za prsten nalaze se Detroit, Majami i Indijana sa Istoka, odnosno Finiks, Hjuston i Denver sa Zapada.

Ove godine stotinak košarkaša, ili otprilike jedna četvrtina biće ne-Amerikanci, a među njima najpoznatiji su svakako Dirk Novicki, Stiv Neš, Jao Ming, Toni Parker, Manu Đinobili, Andrej Kirilenko i Peđa Stojaković. Srbiju i Crnu Goru, pored Stojakovića predstavljaju još sedmorica igrača – Rebrača, Jarić, Radmanović, Čabarkapa, Krstić, Pavlović i Miličić, ali i dvojica trenera – starosedelac Igor Kokoškov u Detroitu i bivši pomoćnik u Partizanu, sada član stručnog štaba Minesote, Aleksandar Džikić.

Pored Filaldelfije i Milvokija, večeras se još sastaju: San Antonio – Denver, Nju Orleans – Sakramento i Finiks – Dalas. Kao i do sada na našoj internet stranici moći ćete da pronađete opširne izveštaje, analize, ali i mnoštvo ekskluzivnih intervjua sa NBA zvezdama.

XS
SM
MD
LG