Linkovi

“We Be Burnin”Šona Pola najvreliji hit na listi 100 najslušanijih singlova u Americi


“We Be Burnin”Šona Pola najvreliji hit na listi 100 najslušanijih singlova u Americi

Pošto se za svega nekoliko dana emitovanja našla na visokom 13. mestu. Reč je o prvom singlu sa trećeg albuma, na kojem je – kako se očekivalo – dobitnik Gremija trebalo da sarađuje sa megazvezdama koje su pomogle međunarodnoj slavi i meteorskom usponu Šon Polove karijere - u prvom redu sa Bjanse i Neptunsima. Šon Pol je, međutim, iznenadio sve i svoj treći album producirao bez ičije pomoći, u svom studiju na Jamajci. Šon Pol je do sada u karijeri prodao preko 5 miliona ploča, a njegov poslednji album "Dutty Rock" bio je prvi na bilbordovoj rege listi čak 75 sedmica.

Porodica slavnog Frenka Sinatre predstavila je javnosti neke od, do sada neviđenih, video snimaka jednog od najpopularnijih zabavljača 20. veka. Materijal, koji će biti iskorišćen u spektaklu koji će u Sinatrinu čast biti priređen marta naredne godine u londonskom Paladiumu, snimio je sam Frenk Sinatra – na 35 milimetarskom filmu, dok je bio na vrhuncu karijere. Snimak je načinjen izvan scene na kojoj se snimao program za TV ABC 1957. i 1958. godine. Sinatrina plodna karijera trajala je gotovo sedam decenija – a od 1953. do 1960. snimio je čak 17 albuma za ovdašnji Kepitol Rekords.

Holivudske zvezde okupile su se protekle noći da vide performans Meri Džej Blidž jedne od najuvaženijih pop pevačica današnjice. Među gostima – bili su i Čaka Kan i Anđela Baset. U proteklih 14 godina, Meri Džej Blidž nagrađena je Gremijima, ali poznavaoci prilika kažu da najbolji dani njene karijere tek dolaze. Blidž priprema dva nov albuma. Prvi je retrospektiva pod nazivom "Reminisce" i biće objavljen 6. decembra. Na ovom albumu naćiće se hitovi poput "What's the 411," "My Life," "Share My World," "Mary," "Love & Life," and "No More Drama", uključujući i novi duet sa Bono iz sastava U2. Njen drugi album "The Breakthrough" biće objavljen na proljeće 2006.


Uoči premijere filma «Walk the line», zasnovanog na biografiji legendarnog kantri muzičara Džonija Keša, u Holivudu je održan koncert na kome su, izmedju ostalih nastupali Nora Džons, Kid Rok, Kris Kristoferson i Džeri Li Luis. Snimak koncerta biće prikazan na američkoj televiziji 16 novembra a dva dana kasnije u bioskope stiže film «Walk the Line». Reditelj filma Džejms Mengold izjavio je da interesovanje za koncert, kada su se ispred dvorane otegli redovi Kešovih obožavatelja, govori o neverovatnoj moći muzike Džonija Keša da komunicira sa savremenom publikom. «Tu nisu bili samo ljubitelji kantri muzike, videli smo ljude sa crvenom ili zelenom kosom, probušenim nosevima, nije važno, sve je njih dotakla Kešova muzika jer je on zaista umeo da kroz nju ispriča priču», izjavio je reditelj filma «Walk the line». Producent filma je glumac Džejms Kič, prijatelj pokojnog Keša i njegove supruge Džun Karter Keš. U filmu, Džonija i Džun Keš glume Žoakin Finiks i Ris Viderspun.

XS
SM
MD
LG