Linkovi

Ana Ivanović ubedljivo do polufinala WTA turnira u Cirihu


Druga po rejtingu teniserka Srbije i Crne Gore Ana Ivanović ostvarila je najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri pošto se danas plasirala u polufinal milion i 300 hiljada dolara vrednog turnira u Cirihu.

Posle ubedljivog trijumfa u međusobnom duelu sa Jelenom Janković (6:2 i 6:1 za 50 minuta igre) Beograđanka, koja 6. novembra postaje punoletna, podjednako lako savladala je i Slovenku, Katarinu Srebotnik, iznenađujuću pobednicu nad Ameli Morezmo u 1. kolu. Bilo je 6:3 i 6:1 za Ivanović, posle 64 minuta igre. Njena protivnica u polufinalu biće 6. nosilac, Švajcarkinja Peti Šnider, koja je eliminisala Italijanku Flaviju Panetu2:6, 6:4, 6:2. Ivanović i Šnider do sada su se sastajale dva puta i oba puta pobeđivala je Švajcarkinja, poslednji put ove goidne u nemačkom Filderštatu – 6:1 i 6:2.

U drugom polufinalu igraće 7. nosilac, Ruskinja Anastazija Miškina, koja je bila bolja od sunarodnice Elene Dementijeve6:3, 6:7, 6:4 – i prvi nosilac, Amerikanka Lindzi Devenport, koja je pobedila Italijanku Frančesku Skjavone - 6:4, 4:6 i 6:4. Pobednica turnira zaradiće 189 hiljada dolara i 300 bodova za WTA rang-listu.

XS
SM
MD
LG