Linkovi

Naslovna strana 21. oktobra 2005.


Gotovo svi veći američki dnevnici danas pišu o privođenju važnog republikanskog kongresmena iz Teksasa, Toma Deleja, u policisjku stanicu u Ostinu, gdje su mu uzeti otisci prstiju za dosije, uoči sudskog pretresa po tužbi za finansijke malverzacije u predizbornoj kampanji i pranje novca. Hjuston Kronikl na naslovnoj stranici objavljuje tekst pod naslovom - "Dilej nasmijan na fotografiji svoj policijskog dosjea".

Atraktivna za naslovne strane bila je i jučerašnja odluka Kongresa da zakonski zaštiti proizvođače oružja od sudskih procesa koji su protiv njih pokretale porodice žrtava oružanih napada. Vinston Salem Džornal iz Sjeverne Karoline
u Tekstu pod naslovom "Velika pobjeda industrije oružja", objavljuje i izjavu predsjednika Buša da je ispravno da zakon kažnjava samo kriminalce koji zloupotrijebljavaju oružje...

El Paso Tajms najviše prostora na prvoj strani posvećuje prijetnji koju priobalju Meksičkog zaliva donosi uragan Vilma. "Tursti bježe pred naletom Vilme", naslov je teksta u kojem se opisuje evakuacija i prenosi upozorenje Nacionalnog centra za uragane da se ne potcjenjuje snaga uragana koji bi u subotu ujutro trebalo da stigne do jugozapandih obala Floride.

Njujorški tabloid Dejli Njuz na cijeloj naslovnoj stranici objavio je fotografiju Roberta Mekormika, internet mogula i šefa kompanije Sevis komjunikejšns, uz prateći naslov kojim poziva čitaoce da upoznaju čovjeka koji je za jednu noć u popularnom striptiz klubu Skors na Ist Sajdu, potrošio nevjerovatnih 241 hiljadu dolara. To je zapravo cifra koju Ameriken ekspres pokušava da naplati sudskim putem, pošto Mekormik, oženjeni otac troje djece, tvrdi da je ceh njegovovog višesatnog zadovoljstva u popularnom klubu - nije bio skuplji od 20 hiljada dolara.

XS
SM
MD
LG