Linkovi

Medojević: Problem kriminala u Crnoj Gori ne može biti rešen aktivnim čekanjem


Demokratska partija socijalista premijera Mila Đukanovića poručila je danas Grupi za promjene da se nije plašila ni onih koji su komandovali Miloradu Ulemeku Legiji, pa neće ni onih koji mu služe. Izvršni direktor GZP-a Nebojša Medojević upozorio je crnogorskog premijera da problem kriminala u Crnoj Gori ne može biti riješen ‘’aktivnim čekanjem’’ i poručila mu da bi, ukoliko to ne shvati na vrijeme, mogao proći kao Đinđić.

Informativna služba DPS-a saopštila je da ta partija ne bježi od bilo kojeg problema u Crnoj Gori i da je sposobna da se zajedno sa državnim organima suoči i sa organizovanim kriminalom.

U DPS smatraju da činjenica da bi Medojević mogao biti od pomoći crnogorskim državnim organima jer je pišući za novine zemunskog klana ‘’Indentitet’’ shvatio kako funkcioniše organizovani kriminal, nije dovoljna da on uzme za pravo da bilo koga podučava ili plaši.

“Posebno ne, praveći neumjesna poređenja sa atentatom na premijera Srbije Zorana Đinđića. Zato je poruka DPS-a jasna - nismo se plašili ni onih koji su komandovali Legiji, pa nećemo ni onih koji mu služe”, saopšteno je iz te stranke.

A donedavni crnogorski ministar policije Andrija Jovićević ocijenio je da je likvidacija visokog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića direktan udar i prijetnja organizovanog kriminala policiji da se ne miješa u svoj posao.

“Postavlja se pitanje da li se Crna Gora može izboriti sa narastajućim, sve bolje organizovanim, finansijski nezavisnim i u sistemu etabliranim organizovanim kriminalom, ukoliko još vlast ne priznaje da on postoji u Crnoj Gori”, kazao je Jovićević.

Porodica ubijenog inspektora crnogorske policije Slavoljuba Šćekića saopštila je da je ogorčena i zaprepašćena izjavom premijera Mila Đukanovića da je ubistvo njihovog sina i brata manje-više očekivano.

Đukanović je juče izjavio da ubistvo Šćekića, direktora Dana Duška Jovanovića ili pojedina prethodna ubistva, treba staviti u realan kontekst jer živimo u postkonfliktnom periodu.

Beogradski policijski ekspert Marko Nicović rekao je za crnogorske medije da crnogorska vlast ne drži pod kontrolom kriminalne strukture koje funkcionišu po sistemu paralelne vlasti, i da je dio policijskih struktura povezan sa pozemljem.

On je, komentarišući ubistvo visokog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića rekao da je krajnje vrijeme da se crnogorska vlast obračuna sa organizovanim kriminalom.

XS
SM
MD
LG