Linkovi

Američki visokotehnološki kompjuterski poslovi glavni izvozni artikl


Medjutim neke kompanije nameravaju da izvozne stručne poslove zadrže unutar američkih granica. Zahvaljujući razviju kompjuterske tehnologije, izvoz američkih poslova u strane zemlje sa manjim platama, postao je mnogo jednostavniji. Procenjuje se da će do 2015. godine preko tri miliona američkih radnih mesta biti premešteno u zemlje kao što je Indija. Medjutim , nekoliko kompanija namerava da promeni takav trend, premeštanjem visokotehnoloških kompjuterskih poslova u mala seoska mesta u države srednjeg američkog zapada. Seoska mesta mogu da se takmiče sa stranim zemljama zahvaljujući brtim komjuterskim linijama i manjim troškovima života. Komjuterski programeri kao što je Dejvid La Ru zaradjuju polovinu svoje bivše plate, ali vide neke prednosti preseljenja iz Sijetla u državi Vašington , u Sibeku u Minesoti.

«Ovde nema saobraćaja, i u svako doba dana ili noći možeš da predješ glavnu ulicu. Skoro niko to i ne vidi , zato što nema nikoga».

Nik Debronski je CEO u «Širom Amerike» koja ima kancelarije u Minesoti i Severnoj Dakoti. On očekuje da će dodati 75 zaposlenih u svoju mrežu kako bi potpomogao komjuterski glavni sistem širom zemlje.

«Mi govorimo jezik i razumemo poslovna pitanja».

Pojedini analitičari veruju da će sve više visokotehnoloških poslova biti premešteno u seoske sredine. Robert Rič je bivči američki sekretar za rad.

«Mogli bi smo da vidimo preporod američkih malih gradova zato što ako oni naprave dobru mrežu žica , mogli bi da ustvari pokrenu mnogo novih poslova».

Takodje bi mogli da naprave popularnijim razmišljenje američke javnosti da premesti radna mesta i poslove u seoska područja Amerike, radije nego u strane zemlje.

XS
SM
MD
LG