Linkovi

Danas vam predstavljamo film «The Sceleton Key»


Kejt Hadson i Đina Roulands su zvezde novog horor filma, koji se dešava u tmurnom rukavcu na jugu savezne države Luizijana. Ove nedelje predstavljamo vam holivudsko ostvarenje pod nazivom «THE SCELETON KEY». Mlada negovateljica Kerolajn kasno shvata da je odluku o napuštanju propale kuće na ivici rukavca trebalo da donese praktično čim je stigla. Ona je dobila posao da se stara o onemoćalom mužu gazdarice kuće Vajolet Devero, ali počinju da se dešavaju neke čudne stvari o kojima razgovara sa prijateljem.

Međutim, što duže Kerolajn ostaje u kući, sve joj je teže da ne veruje u moć magije i duhove, kojih po svemu sudeći tamo ima. Naravno, u duhu tradicije horor filmova, ona na vrhovima prstiju odlazi u mračnu kuću kako bi istražila čudne šumove.

I izlaže se riziku ulaskom u sobu za koju su joj rekli da je se kloni. Kejt Hadson kaže da je Kerolajn mnogo hrabrija nego što bi u datim okolnostima trebalo da bude.

«Pokušala sam da se uživim u to da postoje neki ljudi koji su skeptični i ne veruju u te stvari. Neki su toliko odlučni da se ne plaše da preteruju u smirenosti. Ja sam to videla ovako: Kerolajn je tip osobe koja se ne plaši takvih stvari. Za nnju nema razloga da se plaši, tj. ne vidi čega bi trebalo da se plaši… sve dok neizbežno ne shvati koliko se u stvari plaši»

Đina Roulands kkoja igra Vajolet, očigledno hrabru vlasnicu kuće, kaže da je uživala u misteriji koja prati film.

«Bilo je to nešto potpuno drugačije od bilo čega što sam u životu radila… a ja sam već poprilično dugo glumica. Zaintrigirala me je ideja igranja sa razumom, koja je deo tematike»

Engleski reditelj Ian Softli kaže da ono što likovi u filmu i publika predviđaju da će se dogoditi, u stvari pokreće najveći deo tenzije u filmu.

«Kada imamo nešto što ne možemo da vidimo i što ne znamo onda je naša anticipacija mnogo moćnija, nego kada vidimo nešto što je jasno. Ovo je triler u kome se dešavaju nadrealne stvari, ne horor film, tako da je to praktično klasična formula po kojoj se ovakvi filmovi rade: uljuljkate ljude da imaju lažni osećaj sigurnosti, ali svi ipak znaju da će pre ili kasnije stvari postati čudne»

U filmu «THE SCELETON KEY» pojavljuje se i Piter Sarsgard, kao naizgled rezervisani advokat vlasnika kuće. Stariji engleski glumac Džon H(u)rt igra muža od Vajolet, koji je možda imao moždani udar… ili je jednostavno začaran tako da ne može da govori.

«Da, oduvek sam želeo ulogu u kojoj ne moram ništa da kažem»

«THE SCELETRON KEY» je sniman na lokacijama na jugu Luizijane, a saundtrek je prepun autentičnih bluz i dikskilen džez melodija.

XS
SM
MD
LG