Linkovi

Marko Jarić sledećih šest godina u Minesoti za 40 miliona dolara


Plejmejker košarkaške reprezentacije SCG, Marko Jarić, od sinoć je član Minesota Timbervulvsa. Jarić je najpre potpisao novi ugovor sa svojim dosadašnjim klubom Los Anđeles Klipersima, koji su ga zatim, zajedno sa bekom Lajonelom Čalmersom, prosledili u Minesotu, u zamenu za veterana Sema Kasela i pik iz prve runde drafta 2006. godine. Prema nezvaničnim informacijama, Jarić je potpisao šestogodišnji ugovor vredan 40 miliona dolara.

Inače, 26-godišnji Beograđanin bio je vrlo tražen tokom ovog leta, pošto su pored Minesote, veliko interesovanje za njega pokazali i Denver, Juta i Klivlend. Razlog za to, svakako je njegova univerzalnost, tj. činjenica da je u protekle tri sezone sa Klipersima pokazao da može uspešno da igra na sve tri spoljne pozicije, da je odličan odbrambeni igrač i da sjajno razigrava saigrače.

"Marko nam se zaista dopada, jer je raznovrstan igrač", rekao je generalni menadžer "vukova" Kevin Mekhejl po obavljenom trejdu i dodao da je novi trener Minesote, Dvejn Kejsi snažno lobirao za dovođenje Jarića.

"Marko je visoki bek, koji ume da pročita odbranu, a možed a čuva i plejmejkere i bekove protivnika", izjavio je Kejsi u saopštenju koje je izdala Minesota povodom trejda. "Smatramo da smo Markovim dolaskom zaista unapredili našu odbranu i tim u celini".

Jarić je tokom tri godine u Klipersima odigrao 174 utakmice, uz prosek od 8,5 poena, 3 skoka i 4,5 asistencije. Prošle sezone ostvario je rekorde karijere sa 10 poena, 6 asistencija i skoro 2 ukradene lopte za prosečno 33 minuta po meču. Bio je 15. u NBA ligi po odnosu asistencija i izgubljenih lopti (3,09) i ostvario rekordnih 6 'dabl-dablova' sa poenima i asistencijama. Propustio je 32 utakmice zbog dve različite povrede desnog stopala.

XS
SM
MD
LG