Linkovi

Danas vam predstavljamo vojno akcioni filmu ”Stealth“


Još uvek obavijen slavom kao dobitnik Oskara, Džejmi Foks je glavna zvezda kao borbeni as u visoko tehnološkom vojnom akcionom filmu ”Stealth“. On je u ovom holivudskom filmu koji je koštao 130 miliona dolara, udružio snage sa drugim holivudskim zvezdama, poput Džoša Lukasa, Džesike Bil i uglednim rediteljem akcionih filmova Robom Koenom. Ovaj visoko tehnološki triler se odigrava u skorijoj budućnosti, u vreme kad je mornarica razvila brobeni mlazni avion kojim pilotira veštački obaveštajni kompjuter. Taj mlaznjak je stavljen na nosač aviona u Pacifiku da bi naučio borbene manevre od pilota koji su na tom nosaču. Medjutim, kad kompjuter počne da poprima satanski um, ovaj trio borbenih pilota dobija zadatak da ga zaustavi pre no što izazove globalni konflikt.

Najveći deo filma je snimljen ispred hromakija. Medjutim, to ne znači da glumci nisu bili podvrgnuti užasavajućim fizičkim naporima vezanim za veliku brzinu borbenih mlaznjaka. Direktor Rob Koen kaže:

”Konstuisali smo hidrauličnu, automatizovanu platformu u vrednosti od miliona dolara, koju kontroliše kompjuter i zapravo okreće letelicu 360 stepeni u svim pravcima i glumce izlaže sili od tri zemljine teže, te kad vidite njihova lica to nisu specijalni efekti vech ccista fizika.“

Glumac Džoš Lukas je, kako se navodi, tri puta imao potres mozga u toj lažnoj pilotskoj kabini. Glumci su trenirali sa pravim pilotima da se pripreme za ove uloge. Film ”Stealth“ će – prema prvim podacima sa bioskopskih blagajni – kako se pretpostavlja doneti veliki gubitnik distributerskoj kući Sony.

XS
SM
MD
LG