Linkovi

Ako volite da surfujete po Internetu evo našeg predloga jednog zabavnog veb sajta


Kompanija Gugl nedavno je predstavila zanimljivi program – nazvan Google Earth – koji može da vas povede širom sveta, i to bez ikakvih troškova.

Put počinje iz svemira, a samo treba da ukucate adresu. Mi smo ukucali jednu – Fišer Plazu u Sijetlu. Četvrta avenija ka severu, dovodi vas pravo do zgrade na Broad Stritu u centru Sijetla – a odmah pored možete videti i gradsku znamenitost «Svemirsku iglu» na vrhu vašeg ekrana. Ali to je samo početak. Možete da dodajete ime ulice. Zatim dobijate trodimenzionalnu sliku zgrada – i slika vas vodi ka istoku i univerzitetskoj četvrti- U-districtu.

Treba vam Starbaks ili neki drugi restoran? Postoji i takva opcija za pretraživanje. Isto važi za sve delove Sjedinjenih Država. Samo ukucajte Njujork Siti, i već ste tamo. Zgrade, restorani, hoteli... možete videti baš sve... bilo da letite preko Londona i reke Temze, Kaira u Egiptu ili Mediterana...

Gugl kaže da na ovaj način možete da istražite svet, ili bar svoj komšiluk, planirate putovanja, dobijate uputstva za vožnju . ili kao što smo danas ustanovili – provedete sate i sate za računarom gledajući kako vaša kuća izgleda posmatrano iz svemira. Naravno na tržištu već postoje slični proizvodi kao što je Terra Server. dot com. Gugl takodje nudi, ali uz pretplatu, savršeniju verziju Google Earth koji je kompatiblan sa sistemom globalnog pozicioniranja.

XS
SM
MD
LG