Linkovi

Broj proizvoda i usluga koje možete da dobijete preko interneta iz dana u dan raste


Danas, neki Amerikanci mogu čak da dobiju i onlajn zdravstveni pregled. Za većinu Amerikanaca odlazak kod lekara je proces koji traje dugo. Može da se dogodi da moraju da uzmu slobodan dan, zatim odu do bolnice ili lekarske ordinacije, onda čekaju dok doktor ne bude spreman da ih primi, pre nego što uopšte počnu da objašnjavaju zašto su došli. Međutim, da li je zaista neophodno da pacijenti prođu kroz sve to?

"Bez ikakve sumnje, u pedeset do sedamdeset odsto slučajeva opšte prakse odgovor je ne. Nema potrebe da dolaze u ordinaciju."

Čak Kajlo rukovodi ordinacijom u Oregonu koja je specijalizovana za onlajn lekarske posete i kaže da se one ne razlikuju mnogo od klasičnih odlazaka kod lekara. Pacijenti sa hroničnim problemima, kao što su visok krvni pritisak ili dijabetes, obično dolaze samo radi kontrole. On sada koristi e-mail i elektronske tabele kako bi pratio njihv krvni pritisak ili nivo insulina.

"Ne želimo da sitničarimo kada je reč o kvalitetu medicinske nege koju pružamo, ali s druge strane, mnoge stvari koje se rade u okviru primarne nege mogu da se obave elektronski ili preko telefona."

Oni koji podržavaju onlajn lekarske posete, kao što je Džek Fridman, izvršni direktor kompanije "Providens", koja se bavi pružanjem zdravstvenog osiguranja, smatraju da je ova tehnologija korisna za sve. Pacijenti direktno od svog lekara opšte prakse mogu da dobiju savet brže, bezbednije i uz veću mogućnost zaštite poverljivih informacija.

"Sesti u kola, uzeti sat i po slobodno s posla, otići kod lekara, onda čekati 35-40 minuta, kako bi proveli 7-8 minuta u ordinaciji, nije uvek najproduktivniji način da dobijete medicinski tretman koji vam je potreban."

"Providens Health Plan" je jedna od sve više osiguravajućih kompanija koje pokrivaju onlajn lekarske preglede, plaćajući lekarima identičnu sumu novca kao da se radi o tradicionalnom odlasku u ordinaciju. A bez ćaskanja, onlajn pregledi štede vreme, tako da doktori mogu da imaju više pacijenata tokom dana. Čak Kajlo ističe da onlajn konsulatcije mogu da iodu mnogo dalje od prostog praćenja hroničnih oboljenja. Mnogi od njegovih pacijenata koriste e-mail kako bi postavili rutinska medicinska pitanja... a neki koji se služe digitalnim foto-aparatima čak slikaju osip ili modricu i šalju te slike u ordinaciju zarad lekarskog saveta.

«Jutros sam video pacijentkinju koja je praktično imala samo alergijsku reakciju oko flastera. Da je napravila fotografiju i poslala mi je, jednostavno sam mogao da joj odgovorim e-mailom .Jeste, to je ono što smo i mislili, nema razloga da se probijate kroz saobraćanu gužvu i izostajete sa posla, da biste došli u ordinaciju kako bih vam ja rekao da je verovatno u pitanju alergijska reakcija.»

Ovakva vrsta lekarske nege zanima Moniku Lejvi. Ona je analitičar konsultantske firme "Jupiter Research", koja pomaže klijentima da naprave procenu uticaja nove tehnologije na njihov biznis.

"Teško je reći da li će lekari na taj način uspeti da dobiju sve informacije koje bi mogli da dobiju od neverbalnih znakova ili kada se vide sa pacijentom ili kada ga intenzivno prate i posmatraju neke druge vitalne funkcije... Tako da postoji rizik da lekari neće imati celokupnu sliku šta se dešava sa pacijentom."

Ona dodaje da to ostavlja lekare i osiguravajuće kompanije ranjivim što se tiče tužbi, ukoliko se, na primer, tretman zasnovan na "parcijalnoj predstavi" o zdravstvenom stanju pacijenta pokaže štetnim. Taj rizik, zajedno sa velikim troškovima uspostavljanja onlajn ordinacija, uzrokovao je da mnogi lekari i osiguravajuće kompanije ne užu u ovakvu vrstu biznisa. Međutim, interesovanje pacijenata je sve veće, što znači da bi virtuele posete lekara uskoro mogle da budu udaljene samo jedan klik miša.

XS
SM
MD
LG