Linkovi

U ovonedeljnom izdanju rubrike 'Novosti iz Holivuda' predstavljamo film «BEWITCHED» ili «Začarani»


Popularna TV serija iz 60-tih godina prošlog veka pretvorena je u novu romantičnu komediju u kome glavne uloge tumače Nikol Kidmen i Vil Ferel.

Izabel Bajgelou je stidljiva, mlada veštica koja samo želi da iskusi 'stvarni život' kao obična smrtnica. Međutim, njen plan se izjalovi kada je beskrajno sujetni glumac (koga igra Vil Ferel) odabere da sa njim glumi u rimejku TV serije pod nazivom «BEWITCHED». Nikol Kidmen igra Izabel (koja u seriji tumači ulogu Samante) i sviđa joj se zaplet 'serija u okviru filma' koji su osmislili scenaristi Nora i Delija Efron. Međutim, Kidmen priznajeda je želela da bude u ovom filmu jer je još od detinjstva u Australiji uvek bila veliki fan TV serije «BEWITCHED».

«Gledala sam seriju kao devojčica i mislila sam može da bude prilično zabavna ideja da sada kao žena budem u svemu tome i na neki način izrazim poštovanje prema toj seriji. Može da zvuči čudno, ali raditi rimejk TV serije ima mnogo manju odgovornost nego recimo snimati film kao što je 'Portret jedne dame'. Ono što naučite jeste da nikako ne treba da budete rob originala. Iako radite rimejk, svakako da možete da pronađete drugačiji način da ispričate priču.»

U originalnoj TV seriji «BEWITCHED» direktor marketinga Darin oženio je Samantu pre nego što je saznao da je veštica koja samo pokretom nosa može da uradi neverovatne stvari. Holivudska legenda kaže da je Samanta počela da mrda nos zato što je to nešto što je pokojna glumica Elizabet Montgomeri (zvezda TV serije) radila prirodno. Za Nikol Kidmen to nije bilo baš lako, već je morala da provede dosta vremena ispred ogledala vežbajući i ispred video rekordera, gde je na usporenom snimku posmatrala svoju prethodnicu. Koscenarista i reditelj Nora Efron kaže da je cela priča napravljena sa akcentom na upravo tu grimasu australijske zvezde:

«Pomislila sam 'ne bi li bilo sjajno da to bude veza sa originalom?' Zar ne bi bilo zabavno da neko bude izabran za tu ulogu samo zato što ima nos kao Elizabet Montgomeri i može da ga mrda identično kao i ona. Posle toga sve je išlo redom: ko će da bude momak i da će ona u stvari zaista biti veštica. Bila je to jedna od onih ideja koje su došle same po sebi. Inače, to je bio poslednji lagani trenutak kada je reč o pravljenju filma.»

Pored Kidmen i Ferela, u filmu "BEWITCHED" pojavljuje se i Majkl Kejn, kao čarobnjak Najdžel, Izabelin otac koji je vrlo skeptičan po pitanju njenog pokušaja da živi među smrtnicima. Tu je i Širli Meklejn, koja igra slavnu glumicu, Samantinu majku Endoru u TV seriji, ali i ona ima svoju malu tajnu. «BEWITCHED» se ovog vikenda pojavio u bioskopima širom SAD, a u Evropu stiže krajem avgusta i početkom septembra.

XS
SM
MD
LG