Linkovi

Gordana Đurović: Crna Gora spremna za proces pridruživanja Evropskoj uniji


U Podgorici je proslavljen 9. maj, Dan Evrope. Program proslave na izletištu Mareza počeo je parolom ''krenimo'', što je moto crnogorskog propagandnog projekta za pridruživanje Evropskoj uniji.

Ministar za evropske integracije Gordana Đurović rekla je na tom skupu da je Crna Gora spremna za proces pridruživanja EU, a takvu ocjenu iznio je i gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša. Ministar Đurović rekla je da su evropska vrata otvorena za Crnu Goru i da je sve spremno za priključenje porodici evropskih naroda.

Predsjednik opštine Podgorica Miomir Mugoša očekuje da EU prihvati rezultat referenduma na kojem će građani odlučiti o državno-pravnom statusu Crne Gore.

V.d. šefa podgoričke kancelarije Evropske agencije za rekonstrukciju Nil Bilant naglasio je da ta organizacija sarađuje sa crnogorskim vlastima, kako bi im pomogla u približavanju evropskim integracijama. Program obilježavanja 9.maja u Podgorici propraćen je nizom sportskih i kulturnih manifestacija, a posebnu pažnju privukla je fudbalska utakmica između ekipa glavnog grada Crne Gore i Evropske unije.

XS
SM
MD
LG