Linkovi

Nebojša Pavković odlučio da 25. aprila dobrovoljno ode u Haški tribunal


U saopštenju Vlade navodi se da je Pavković izjavio da sada ne želi da bude jedina smetnja stremljenjima zemlje ka boljoj budućnosti, a Vlada ističe da visoko ceni ovu odluku generala Pavkovića, smatra da je ona u najboljem interesu zemlje i najavljuje da će na prvoj narednoj sednici doneti odluku o davanju svih potrebnih garancija da se Pavković pusti na slobodu do početka suđenja.

Pavkovićev advokat Ljubiša Živadinović kaže da se njegov branjenik odlučio za dobrovoljnu predaju pošto je pripremljen kostur odbrane, a na pitanje da li Pavkovićev odlazak u Hag ima veze sa odlukom Saveta ministara koji zaseda istog dana i treba da potvrdi pozitivnu odluku o Studiji izvodljvosti, advokat Živadinović je podsetio na Pavkovićevu želju da niko ne vezuje odlazak u Hag za ostvarivanje ideje o Studiji izvodljivosti.

Inače, u Beogradu su obeležena dva globalna događaja – Dan planete zemlje i Dan sećanja na žrtve genicida. Povodom Dana planete Zemlje diplomate nekoliko zemalja zasadili su zelenilo ispred svojih ambasada u beogradskoj Ulici kneza Miloša. Tom prilikom zamenik američkog ambasadora Roderik Mur je rekao da su na tako simboličan način želeli da pokažu lokalnoj zajednici svoju želju da budu dobri susedi.

A srpski ministar pravde Zoran Stojković izrazio je uverenje da će skup o sećanju na žrtve genocida nad jermenskim, grčkim, srpskim, jevrejskim i romskim narodima da preraste u još jedan apel za mir, razumevanje i toleranciju među narodima, regijama i državama.

XS
SM
MD
LG