Linkovi

Visoka kaucija za otmičara


Osumnjičeni otmičar Arijel Kastro (52) tokom prvog pojavljivanja pred sudom u Klivlendu, u Ohaju
Osumnjičeni otmičar Arijel Kastro (52) tokom prvog pojavljivanja pred sudom u Klivlendu, u Ohaju

Arijel Kastro je optužen za otmice i silovanja tri žene koje je deset godina držao zatočene u svojoj kući

Bivši vozač školskog autobusa u Ohaju, optužen da je čitavu deceniju držao tri žene u zatočeništvu u svom domu, prvi put se danas pojavio pred sudom, pognuvši glavu dok mu je sudija određivao visoku kauciju.

Tokom kratkog zasedanja u sudu u Klivlendu, u Ohaju, Arijel Kastro je gledao u pod i nije ništa rekao. Sudija je odredio kauciju od 8 miliona dolara koju nezaposleni Kastro verovatno neće moći da položi da bi bio pušten na slobodu do početka suđenja.

Tužilac je rekao da je Kastro vezivao i seksualno napastvovao tri žene koje je oteo između 2002. i 2004. godine i deceniju ih držao zatočene u svojoj kući. Tužilac je dodao da pomenutim ženama “nikada nije bilo dozvoljeno da je napuste”.

Kastro je optužen za tri slučaja otmice i silovanja nad Amandom Beri, Đinom Dehesus i Mišel Najt, koje su kidnapovane kao tinejdžerke ili u ranim dvadesetim godinama.

Kastro se takođe tereti za četvrto delo otmice šestogodišnje ćerke Amande Beri, rođene u zatočeništvu. Policija obavlja genetsko testiranje da bi se videlo ko je otac devojčice.

Novinske agencije izveštavaju da je najmanje jedna od žena nekoliko puta zatrudnela i da je imala spontane pobačaje.

Stanovnici Klivlenda i lokalne vlasti su šokirani činjenicom da su tri žene živele u zatočeništvu toliko dugo, a da nisu otkrivene.
XS
SM
MD
LG