Linkovi

Boston u blokadi


Mapa Bostona i okoline
Mapa Bostona i okoline

Teško naoružani policajci i federalni agenti tragaju od kuće do kuće za preživelim od dvojice osumnjičenih za podmetanje bombi na maratonu

Američke vlasti sprovele su neuobičajenu meru zatvaranja škola i javnog saobraćaja u jednom od većih gradova, preporučivši stanovnicima Bostona i okoline da ne izlaze na ulice, dok policija traga za jednim od dvojice muškaraca osumnjičenih za podmetanje bombi u ponedeljak na Bostonskom maratonu.

Policija je proširila zabranu kretanja i na Boston pošto je to najpre naredila stanovnicima nekoliko bostonskih predgrađa. U početku, potraga za odbeglim bombašem je bila usredsređena na prostor u predgrađu koji obuhvata oko 20 blokova, u kome se – kako se verovalo – sakrio odbegli bombaš posle pogibije njegovog brata.

Guverner Masačusetsa Dival Patrik rekao je da građani ne bi trebalo da otvaraju vrata nikom osim policajaca koji se identifikuju na odgovarajući način.

Teško naoružani pripadnici lokalne i državne policije i federalni agenti tragaju za osumnjičenim od kuće do kuće. Sav javni saobraćaj u regionu grada je u prekidu, uključujući autobuse, podzemnu železnicu, prigradske vozove i trajekte. Od poslovnih firmi je zatraženo da danas ne rade.

Boston leži u gusto naseljenom severoistočnom delu Sjedinjenih Država. To je glavni grad države Masačusets, sa više od 600 hiljada stanovnika, uz još oko 250 hiljada u okolnim predgrađima u kojima je u toku potraga za odbeglim bombašem.
XS
SM
MD
LG