Linkovi

Sud naredio hapšenje Mušarafa


Bivši pakistanski lider Pervez Mušaraf danas prilikom izlaska iz suda u Islamabadu
Bivši pakistanski lider Pervez Mušaraf danas prilikom izlaska iz suda u Islamabadu

Bivši pakistanski vojni lider nije dobio odobrenje da ostane na slobodi uz polaganje kaucije, ali policija još nije pokušala da ga uhapsi

Jedan sud u Pakistanu odbacio je zahtev bivšeg predsednika Perveza Mušarafa da mu se odobri da ostane na slobodi uz polaganje kaucije i naredio njegovo hapšenje zbog toga što je - kada je bio na vlasti - 2007. godine otpustio grupu sudija.

Policija nije pokušala da privede tog bivšeg vojnog lidera kada je danas napustio sudnicu u Islamabadu okružen svojim telohraniteljima.

Generalni sekretar Mušarafove Svepakistanske muslimanske lige, Mohamad Amdžad, rekao je da će advokati bivšeg lidera kasnije danas u Vrhovnom sudu podneti žalbu na naređenje o njegovom hapšenju.

Vlasti kažu da se Mušaraf automobilom odvezao u kuću na svom imanju nedaleko od Islamabada.

Za sada nije poznato da li će i kada bivši lider biti uhapšen.

Pervez Mušaraf je došao na vlast vojni pučem 1999. godine, a 2008. ju je napustio pod pretnjom da će u protivnom biti opozvan.

Posle toga, 4 godine je živeo u dobrovoljnom izgnanstvu pre nego što se prošlog meseca vratio u Pakistan sa namerom da se na izborima idućeg meseca kandiduje za poslanika u parlamentu. Pošto se vratio sudovi su ga proglasili nepodobnim za kandidovanje.
XS
SM
MD
LG