Linkovi

Asad obećava čišćenje ekstremista


Unutrašnjost džamije Eman, u Damasku, posle jučerašnjeg samoubilačkog bombaškog napada
Unutrašnjost džamije Eman, u Damasku, posle jučerašnjeg samoubilačkog bombaškog napada

Sirijski predsednik Asad kaže da krv poginulih u jučerašnjem samoubilačkom napadu na jednu džamiju u Damasku "neće biti uzalud potrošena"

Sirijski predsednik Bašar al-Asad obećao je danas da će očistiti zemlju od ekstremista, koje okrivljuje za samoubilački bombaški napad u jednoj džamiji u Damasku, u kome je ubijeno najmanje 49 ljudi.

U saopštenju koje je prenela sirijska novinska agencija SANA predsednik Asad je rekao da krv poginulih u jučerašnjem napadu “neće biti uzalud potrošena”, obećavši eliminaciju “snaga mraka i ekstremističke ideologije” odgovorne za napad.

U napadu na džamiju poginuo je i sveštenik Mohamed al-Buti, dugogodišnji pristalica Asadove vlade i žestok kritičar pobunjenika koji nastoje da je zbace.

Nekoliko članova sirijske opozicije odmah je odbacilo odgovornost za ovaj, prvi samoubilački napad na jednu džamiju u dvogodišnjem građanskom ratu u Siriji.

Tokom ustanka prdsednik Asad je koristio slične incidente da bi oslikao opoziciju kao ekstremiste i teroriste, dok mnogi članovi opozicije podozrevaju da je iza tih napada stojala vlada. Grupe povezane sa Al-Kaidom preuzele su odgovornost za nekoliko napada na Asadove pristalice.
XS
SM
MD
LG