Linkovi

Keri: Vreme za razgovore sa Iranom je ograničeno


Američki državni sekretar Džon Keri sa saudijskim ministrom inostranih poslova, princom Saudom al-Faisalom, tokom dočeka na aerodromu u Rijadu.

Američki državni sekretar doputovao je u Rijad radi razgovora sa saudijskim kolegom, princom Saudom al-Faisalom

Američki državni sekretar Džon Keri kaže da je vreme za razgovore sa Iranom o kontroverznom nuklearnom programu te zemlje ograničeno.

Keri je to izjavio danas, posle razgovora u Rijadu sa saudijskim ministrom inostranih poslova, princom Saudom al-Faisalom, koji se složio da “ti pregovori ne mogu da traju večito”.

Keri će se danas sastati i sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom, dve nedelje pre nego što će zajedno sa predsednikom Barakom Obamom posetiti Izrael.

Razgovori u Rijadu deo su njegovih prvih poseta inostranstvu u svojstvu državnog sekretara. Prema planu, put će završiti posetama Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kataru.

Juče, u Kairu, Keri je rekao da će Sjedinjene Države odmah poslati Egiptu pomoć od 190 miliona dolara, u okviru paketa od 450 miliona dolara namenjenog podsticanju ekonomskih reformi. Egipatski predsednik Mohamed Morsi izneo je uveravanja da će njegova vlada sprovesti političke i ekonomske promene za stabilizaciju razjedinjene zemlje.

Pre dolaska u Egipat Keri je posetio Britaniju, Nemačku, Francusku, Italiju i Tursku.
XS
SM
MD
LG