Linkovi

Kineska vojska odbija optužbe


Kineska Narodnooslobodilačka armija demantuje tvrdnju američke bezbednosne kompanije da stoji iz niza hakerskih napada na američke ciljeve

Kinesko Ministarstvo odbrane odbacilo je izveštaj jedne američke kompanije za praćenje bezbednosti na internetu u kome je kineska vojska optužena da neprestano sprovodi hakerske napade na američke ciljeve.

U današnjem saopštenju pomenutog ministarstva kaže se da Kineska armija nikada nije podržavala napade u sajber prostoru, da izveštaj kompanije Mandiant “nije zasnovan na činjenicama” i da mu “nedostaju tehnički dokazi”.

Kompanija Madiant objavila je juče izveštaj u kome kaže da je istragom utvrdila da jedna tajna jedinica Kineske narodnooslobodilačke armije stoji iza hakerske grupe koja je od 2006. godine sprovela gotovo 150 napada na raznolike ciljeve, pretežno u Sjedinjenim Državama.

Bela kuća nije mogla odmah da komentariše taj izveštaj ali je obećala da će preduzeti sve neophodne mere za zaštitu američkih mreža od hakerskih upada, dodajući da je pokrenula to pitanje sa kineskim liderima.
XS
SM
MD
LG