Linkovi

Apeli za pomoć sirijskim civilima


Sirijske žene često čekaju satima u redu da bi kupile hleb
Sirijske žene često čekaju satima u redu da bi kupile hleb

Ujedinjene nacije procenjuju da je oko 4 miliona ljudi ugroženo ratom u Siriji i da im je preko potrebna pomoć, prvenstveno u hrani i lekovima

Humanitarni funkcioneri Ujedinjenih nacija i lideri sirijske opozicije odvojeno su uputili pozive za međunarodnu pomoć ugroženima u gotovo dve godine dugom sukobu u Siriji.

Direktor operacija UNHCR-a, Džon Džing, rekao je danas novinarima u Njujorku da se procenjuje da je pomoć potrebna za oko 4 miliona ljudi, posebno u hrani i lekovima.

Prošle nedelje Džing je predvodio delegaciju Ujedinjenih nacija koja je posetila Siriju i Liban. On je rekao da su uslovi života širom Sirije “prilično užasni” i da je razaranje infrastrukture u toj zemlji “šokantno”.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija, Ban Ki-mun sutra će otvoriti konferenciju zemalja donatora, u Kuvajtu, sa ciljem da se na njoj prikupi milijardu i po dolara za pomoć sirijskim civilima.

Lideri sirijske opozicije sastali su se u ponedeljak, u Parizu, sa predstavnicima više od 50 zemalja tražeći pomoć od 500 miliona dolara za osnivanje privremene vlade.
XS
SM
MD
LG