Linkovi

Obama: Ispunio sam obećanje


Američki predsednik Barak Obama
Američki predsednik Barak Obama

Američki predsednik kaže da su u sporazumu sa Kongresom porezi najbogatijim Amerikancima povećani prvi put u protekle dve decenije

Američki predsednik Barak Obama kaže da je ispunio obećanje dato Americi time što je zajedno sa Kongresom promenio poreski sistem koji je previše davao prednost bogatima na račun srednje klase.

U svom redovnom obraćanju naciji subotom Obama je rekao da su prvi put u protekle dve decenije porezi za najbogatijih 2 odsto Amerikanaca povećani dvostranačkim sporazumom, sklopljenim u Kongresu ove nedelje. On je dodao da je to sprečilo povećanje poreza srednjoj klasi, koje je pretilo da izazove novu privrednu recesiju.

Međutim, Obama je rekao da treba još raditi na otvaranju novih radnih mesta i osposobljavanju zemlje da otplati svoje dugove.

Američki predsednik kaže kako veruje da je smanjenje državnih troškova moguće sprovesti bez zakidanja na programima kao što su obrazovanje, radno osposobljavanje i istraživanja u nauci i tehnologiji, koje je nazvao “kritičnim” za napredak američke privrede u 21. veku.

U odgovoru Republikanske stranke, kongresmen iz Mičigena Dejvid Kemp pozvao je svoje kolege zakonodavce da pronađu odgovorne načine za hvatanje u koštac sa – kako je rekao – rasipničkim ponašanjem Vašingtona.
XS
SM
MD
LG