Linkovi

Desetine poginulih u predgradju Damaska


Sirijci izvlače čoveka ranjenog u eksploziji pumpe u pregradju Mleiha. Autentičnost snimka jednog gradjanina-reportera potvrdjena je na osnovu izveštavanja AP-a.

Opozicioni aktivisti navode da su desetine ljude poginule u vazdušnom napadu vladinih snaga, kada je pogodjena lokalna benzinska pumpa.

Opozicioni aktivisti u Siriji javljaju da su u današnjem vazdušnom napadu vladinih snaga na benzinsku pumpu u okolini Damaska, navodno poginule desetine ljudi koji su čekali u redu za gorivo.

Aktivisti kažu da se napad dogodio u predgrađu Mlejha na istoku grada, koje delimično kontrolišu pobunjenici. Sirijci često satima čekaju za gorivo na benzinskim pumpama širom zemlje, zbog nestašice goriva posle gotovo dvogodišnjih sukoba pobunjenika i vlade predsednika Bašara al-Asada.

Opozicija takođe javlja da dve strane vode žestoku borbu pored aerodroma u pokrajini Idlib na severu zemlje, dan pošto je sličan sukob naveo zvaničnike da zatvore aerodrom u Alepu.

Sirijska organizacija za ljudska prava sa sedištem u Londonu, javlja da su pobunjenici napali vojni aerodrom pored Taftanaza i da u tom napadu učestvuju pripadnici islamskih ekstremističkih organizacija. Vlada još nije potvrdila vest o tom napadu.
XS
SM
MD
LG