Linkovi

Sukobi u Siriji šire se na region

  • Glas Amerike

Sirijski predsednik Bašar al-Asad rukuje se sa izaslanikom UN i Arapske lige Lakdarom Brahimijem, pre početka jučerašnjih razgovora u Damasku

Jordanski vojnik koji je pokušao da pređe preko granice u Siriju, poginuo je u današnjim okršajima sa naoružanim ekstremistima.

Jordanski ministar informisanja Sameh Majtah je izjavio da je taj vojnik prvi pripadnik oružanih snaga Jordana koji je poginuo u nasilju povezanom sa sirijskim građanskim ratom.

On je poginuo u sukobu sa islamističkim borcima koji su hteli ilegalno da uđu u Siriju i pridruže se pobunjenicima koji se bore protiv vlade predsednika Bašara al-Asada. Majtah nije kazao da li su ekstremisti Jordanci ili strani borci koji su hteli da se uključe u okršaje u Siriji.

U međuvremenu, zamenik generalnog sekretara Arapske lige, Ahmed ben Heli, izjavio je da je nada u prekid vatre u Siriji tokom predstojećeg Kurban bajrama vrlo "tanka". Sirijska organizacija za ljudska prava sa sedištem u Londonu, javlja o borbama u blizini Maret al-Numana i oko vojne baze u obliđnjem Vadi Daifu, u pokrajini Idlib.
XS
SM
MD
LG