Linkovi

Smrtonosno nasilje širom Sirije


Požar izazvan borbama u Alepu progutao je veliki deo istorijske pijace Suk al-Medina
Požar izazvan borbama u Alepu progutao je veliki deo istorijske pijace Suk al-Medina

U vazdušnom napadu snaga sirijske vlade na grad Salkin poginula je 21 osoba, a borbe se šire i u istorijskom jezgru Alepa

Sirijska organizacija za ljudska prava sa sedištem u Londonu, javlja da je među poginulima u Salkinu i osmoro dece. Komiteti za lokalnu koordinaciju istovremeno javljaju da je u bombardovanju tog grada poginulo 30 ljudi.

Iz cele zemlje stižu izveštaji o smrtonosnom nasilju, uključujući i artiljerijske napade na Homs, Daru i druge ciljeve u pokrajini Homs. Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun se danas u Njujorku sastao sa sirijskim ministrom inostranih poslova Validom al-Mualemom. Ban je kritikovao Sirijsku vladu zbog ubijanja, kršenja ljudskih prava, vazdušnih i artiljerijhskih napada i izrazio "duboko nezadovoljstvo" zbog pogoršanja 18-omesečnog sukoba.

U svom govoru na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, Mualem je optužio Sjedinjene Države, Francusku, Katar, Saudijsku Arabiju i Tursku, da podržavaju "terorizam" u Siriji i obezbeđuju oružje i novac. On je takođe rekao da zahtev za povlačenje predsednika Bašara al-Asada sa vlasti, predstavlja "eklatantno" mešanje u sirijsku unutrašnju politiku.
XS
SM
MD
LG