Linkovi

Dve osobe poginule, 22 povređenih u autobuskoj nesreći u Crnoj Gori


Radnica službe Hitne pomoći na mestu nesreće (Foto: REUTERS/Stevo Vasiljevic)

Dve osobe su poginule, a 22 putnika su povređena u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Cetinje – Budva, kod mjesta Obzovica.

Do nesreće je došlo u utorak oko podne kada je autobus sleteo sa kolovoza u provaliju duboku 15 metara.

Ljiljana Radulović, direktorka Kliničkog centra Crne Gore kazala je da je sedam pacijenata iz cetinjske bolnice upućeno u Klinički centar.

"Imamo informaciju da će nakon inicijalne obrade biti upućena još dva pacijenta ka našoj ustanovi. Pacijenti su trenunto u dijagnostičkoj obradi. Imaju teške povrede, ali svi sem jednog pacijenta, ne možemo reći da se radi o vitalno ugroženim pacijentima. Kakvim će tokom ići njihovo liječenje to ćemo vidjeti narednih dana, ali se nadamo da ova ružna cifra od dvoje preminulih neće biti veća", kazala je Radulović novinarima ispred KCCG.

Radulović je kazala da među zbrinutim pacijentima nema djece i da najstariji pacijent ima 64, a najmlađi 26 godina.

Policija istražuje okolnosti nesreće (Foto: REUTERS/Stevo Vasiljevic)
Policija istražuje okolnosti nesreće (Foto: REUTERS/Stevo Vasiljevic)

Dežurna državna tužiteljka Anđela Radovanović saopštila je da je na lice mjesta izašla sa vještacima mašinske i saobraćajne struke, prenio je portal RTCG.

"Utvrdili smo da je povrijeđenih 22 lica, devet je prebačeno u KCCG, dva su smrtno stradala. Vozač je trenutno u OB Cetinje nakon čega će biti prebačen u KCCG zbog zadobijenih povreda", rekla je Radovanović.

Ona je navela da “preliminarni podaci pokazuju da nije bilo kontakta sa drugim vozilom”.

"Jedno lice je strani državljanin Velike Britanije, a drugo lice je žensko lice za koje nijesmo otkrili identitet", saopštila je tužiteljka.

Autobus u provaliji (REUTERS/Stevo Vasiljevic)
Autobus u provaliji (REUTERS/Stevo Vasiljevic)

Portparolka policije Čarna Rastoder rekla je u kratkoj telefonskoj izjavi da je, shodno proceduri, u toku prikupljanje informacija od vozača autobusa u Odjeljenju bezbjednosti Cetinje.

Rastoder je navela da je olupina sletjelog autobusa elevatorom izvučena iz provalije, te da ispod nje nisu pronađena tijela.
Rastoder je takođe izjavila da policija “prikuplja informacije od vozača autobusa”, te da nije u pitanju tužilačko saslušanje, niti privođenje vozača.
Autobuska nesreća u Crnoj Gori
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:22 0:00

Šef operative Službe zaštite i spasavanja Cetinje Marko Popović kazao je medijima da su poziv dobili oko 12:11 minuta po lokalnom vremenu.

"Na lice mjesta izašle su dvije posade sa devet ljudi. Animirana je cijela služba. Zatražilii smo pomoć od kolega iz Budve i Cetinja. Na terenu su bila 24 vatrogasca", rekao je Popović.

Uviđaj na mestu nesreće (Foto: REUTERS/Stevo Vasiljevic)
Uviđaj na mestu nesreće (Foto: REUTERS/Stevo Vasiljevic)

Autobus firme "Papović" trebalo je da preveze putnike na relaciji Nikšić - Podgorica - Cetinje - Budva - Kotor, a iz Nikšića je krenuo u 9:44 sati.

Na mesto nesreće su izašli predstavnici tužilaštva, kao i pripadnici policije, hitne pomoći i vatrogasne službe.

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović istakao je da je zatečen vešću o saobraćajnoj nesreći, te da je mislima sa porodicama nastradalih i povređenih.

XS
SM
MD
LG