Linkovi

Tužiocu osumnjičenom da je pristupio kavačkom klanu još dva mjeseca pritvora


ARHIVA - Privođenje bivšeg specijalnog tužioca Saše Čađenovića (Foto: VOA, Jovo Radulović)
ARHIVA - Privođenje bivšeg specijalnog tužioca Saše Čađenovića (Foto: VOA, Jovo Radulović)

Apelacioni sud Crne Gore odbio je u ponedjeljak žalbu branioca Saše Čađenovića uhapšenog bivšeg specijalnog tužioca osumnjičenog da je pristupio kavačkom kokainskom klanu, na odluku Višeg suda da mu pritvor bude produžen za još dva mjeseca, saopšteno je iz suda.

Vijeće Apelacionog suda Crne Gore donijelo je odluku da Čađenoviću produži pritvor zbog postojanja opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke i saučesnike, navedeno je u saopštenju tog suda.

"Rješenjem Višeg suda u Podgorici produžen je pritvor za još dva mjeseca okrivljenom Saši Čađenoviću zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije… i četiri krivična djela zloupotreba službenog položaja koja su mu stavljena na teret naredbom o sprovođenju istrage Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore", navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

U navedenoj odluci Višeg suda, određeno je da pritvor Čađenoviću po tom rješenju može trajati do 9. marta

Čađenović je uhapšen 9. decembra prošle godine po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da je - u periodu od sredine 2020. do prošle godine - sakrio Europolov izvještaj o pripadnicima tog klana, kako bi oni izbjegli optužnice.

Tužilaštvo sumnja da je Čađenović arhivirao predmet protiv osumnjičenih vođa i članova “kavačkog klana”, u cilju prikrivanja izvršenja krivičnog djela.

Kavački klan jedan je od crnogorskih rivalskih narko klanova u čijem je krvavom ratu za prevlast u kriminalnom poslu sa kokainom za nekoliko godina ubijeno više od 50 osoba.

XS
SM
MD
LG