Linkovi

Nakon smjene Krivokapića i Konjevića, Abazović i Adžić preuzeli resore vanjskih poslova i odbrane


Vlada Crne Gore (foto: gov.me)
Vlada Crne Gore (foto: gov.me)

Vlada Crne Gore u tehničkom mandatu saopštila je u srijedu da će, umjesto smijenjenih ministara vanjskih poslova i odbrane Ranka Krivokapića i Raška Konjevića, ministarstvom vanjskih poslova rukovoditi premijer Dritan Abazović a ministarstvom odbrane ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

U saopštenju se navodi da je predsjednik Vlade, u skladu sa Zakonom o državnoj upravi, donio odluke o odredjivanju rukovodilaca ministarstava vanjskih poslova i odbrane.

“Shodno navedenom, za rukovodioca Ministarstva odbrane odredjen je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, dok će radom Ministarstva vanjskih poslova rukovoditi predsjednik Vlade Dritan Abazović”, piše u saopštenju.

Ministre Konjevića i Krivokapića, na predlog Abazovića, prošle nedjelje je razriješio parlament, a Krivokapić je za Glas Amerike ocijenio da “nije slučajno” što Abazovićeva inicijativa za smjenu dvojice ministara i šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost Sava Kentere dolazi nakon odluke Moskve da dvojicu ministara i v.d. direktora ANB-a proglasi nepoželjnima.

Premijer Abazović odbacio je navode Krivokapića koji ga je nazvao glavnim oruđem za ispunjenje ciljeva rusko-srpske “puzajuće agresije” na Crnu Goru, navodeći da je premijer najmanje države koji je odlaskom u Kijev pružio podršku ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom.

XS
SM
MD
LG