Linkovi

Kim Kardašijan plaća kaznu od 1,26 miliona dolara zbog promovisanja kriptovalute


ARHIVA - Kim Kardašijan
ARHIVA - Kim Kardašijan

Zvezda američkih rijaliti programa i influenserka Kim Kardašijan pristala je na poravnanje sa američkim vlastima u vezi sa optužbom da je nezakonito promovisala jednu kriptovalutu i platiće kaznu od milion i 260 hiljada dolara, saopštila je u ponedeljak američka Komisije za hartije od vrednosti (SEC).

U saopštenju se navodi da Kardašijan nije prijavila da joj je plaćeno 250.000 dolara da na svom nalogu na Instagramu promoviše kriptovalutu EMAX, kompanije "EthereumMax".

"Ovaj slučaj je podsetnik da kada zvezde ili influenseri promovišu investicione prilike, uključujući kriptovalutu, to ne znači da su ti proizvodi dobri za sve investitore", saopštio je predsedavajući SEC-a Geri Gensler.

Američka regulatorna agencija je u novembru 2018. godine takođe podnela tužbu protiv boksera Flojda Mejvedera mlađeg i muzičkog producenta poznatog kao "DJ Kalid" zato što nisu navodno prijavili da su bili plaćeni da promovišu ulaganje u incijalni izlazak kriptovaluta na tržište.

Ni Mejveder ni Kalid Mohamed Kalid nisu priznali niti demantovali optužbe, ali su pristali da ukupno plate kaznu od 767.500 dolara.

XS
SM
MD
LG