Linkovi

Nastavak sednice Skupštine Srbije o Kosovu


Posebna sednica Skupštine Srbije posvećena pregovorima o Kosovu
Posebna sednica Skupštine Srbije posvećena pregovorima o Kosovu

BEOGRAD - Poslanici u Skupštini Srbije nastvili su u sredu raspravu o izveštaju o pregovorima Beograda i Prištine od juna 2021. do septembra 2022. godine, koji im je u utorak predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić prisustvuje i ovoj sednici.

Predstavnici poslaničkih grupa izneli su svoje stavove tokom rasprave u utorak koja je trajala više od 10 sati, prenosi FoNet.

Vučić je kazao da su želje Srbije maksimalističke, a mogućnosti ograničene, i da ne veruje u mogućnost dogovora sa aktuelnim kosovskim rukovodstvom.

Predsednik Srbije pozvao je poslanike u Skupštini da glasaju za usvajanje ovog izveštaja.

Predsednik parlamenta, Vladimir Orlić, najavio je na početku sednice u sredu da će Skupština raditi "bez pauze".

Posebnu sednicu parlamenta o Kosovu i Metohiji tražila je poslanička grupa SNS, ali i nekoliko opozicionih poslaničkih grupa.

Pojedine opozicione stranke su podnele svoje predloge rezolucije o Kosovu, poput Dveri i Narodne stranke, a svoju inicijativu predložila je i poslanička grupa Ujedinjeni.

Izveštaj o pregovorima, koji je predstavio Vučić, je napisan na 50 strana i u njemu su pobrojane „aktivnosti u okviru pripreme i realizacije pregovora“, od Zajednice srpskih opština, policije, pravosuđa, energetike pa do dijaloga privrednih komora, transporta opasnog tereta i nestalih lica, podseća N1.

XS
SM
MD
LG